Recept » Mjukt pannbröd

Mjukt pannbröd

Betyg: 0.0/5 (0 röster)

Gräddas i stekpanna eller i ett trangiakök.

Portioner/antal: 10 • Typ av rätt: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej • Tillagningsätt: Bakat

Ingredienser

2,5 dl naturell yoghurt
0,25 dl honung
1,5 tsk stött fänkål och anis
0,5 tsk salt
3,5 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl, fint
0,5 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Mät upp yoghurten i en bunke. Tillsätt honung, fänkål och anis, salt, vetemjöl och rågmjölet blandat med bikarbonat. Arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Ta upp degen och dela den i 10 bitar. Kavla ut på mjölat bakbord till runda kakor med en kavel. Avsluta med ett par tag med kruskaveln eller nagga med en gaffel
  3. Grädda bröden på båda sidor i en medelvarm stekpanna, 2-3 minuter per sida.

Dryckestips

Kaffe, Thè

Källa: Hemmet journal 5/09



Skapat 2009-01-24



Om mig
Till startsidan

Annons:

Arkiv

Recept

Alla recept
Bröd
Cocktail
Dessert
Dressing
Dryck
Förrätt
Frukost
Godis
Huvudrätt
Kakor
Övrig
Paj
Sallad
Sås
Smörgås
Soppa
Tillbehör
Vegetarisk

Alla recept finns hos kokaihop.se, hitta fler matbloggar hos oss.